Kettlebell Pilates

Door Pilates te combineren met de Kettlebell, wordt de workout voor je ‘core stability’ een nog grotere uitdaging. Terwijl je continu met je diepe en oppervlakkige buikspieren de stabiliteit van je wervelkolom onder controle houdt, train je met de Kettlebell je overige spieren op kracht en uithoudingsvermogen. Hierdoor verbetert je conditie en stimuleer je de aanmaak van het lichaamseigen ‘groeihormoon’.

Dit hormoon (ook wel het ‘verjongingshormoon’ genoemd), maakt ons lichaam zelf aan om de spieren en cellen in ons lichaam te herstellen. Een bijkomend voordeel is dat dit natuurlijke proces een grote verbrander is van lichaamsvet.

Je leert op een nette en veilige manier met de kettlebells te trainen. Je zal bewuster worden hoe je je lichaam vanuit je centrum kan beschermen om de krachten die er op inwerken, op te vangen.

We beginnen de les rustig, eerst voelen hoe je je diepe stabiliteit kan activeren. Dan een warming-up met de kettlebells, gevolgd door specifieke oefeningen voor bepaalde spiergroepen. Hierna een aantal intensieve stabiliteits-oefeningen uit de pilates en afsluitend het rekken en ontspannen van de spieren.

De Kettlebell-Pilates workout duurt 60 minuten.

De workout is voor iedereen toegankelijk, echter een basis ervaring met pilates is prettig.